Smoothie antyoksydacyjne

 Dziś podzielę się przepisem na napój, który poznałam dzięki warsztatom kulinarnym w firmie, w której pracuję. Po lekkiej modyfikacji jeśli chodzi o składniki smoothie w mojej wersji wyszedł fantastycznie. Sprawdźcie sami!


SKŁADNIKI (3 szklanki 200 ml)

} garść rukoli

} garść mikrogroszku

} 1,5 szklanki mrożonych truskawek

} łyżeczka kurkumy / 2-centymetrowy kawałek korzenia kurkumy

} szczypta pieprzu

} 2 łyżeczki oleju lnianego lub oliwy z oliwek

} 4-5 daktyli zalanych wrzątkiem

} 1 banan

} łyżeczka młodego jęczmienia lub matchy

} łyżeczka cynamonu

} 200 ml mleka krowiego / ryżowego / sojowego


Zblendować wszystkie składniki po kolei - przechowywać maksymalnie 1 dzień w lodówce, ale najlepiej wypić świeży.

 


 




Komentarze

Popularne posty