Smoothie antyoksydacyjne
Dziś podzielę się przepisem na napój, który poznałam dzięki warsztatom kulinarnym w firmie, w której pracuję. Po lekkiej modyfikacji jeśli chodzi o składniki smoothie w mojej wersji wyszedł fantastycznie. Sprawdźcie sami!
SKŁADNIKI (3 szklanki 200 ml)
} garść rukoli
} garść mikrogroszku
} 1,5 szklanki mrożonych truskawek
} łyżeczka kurkumy / 2-centymetrowy kawałek korzenia kurkumy
} szczypta pieprzu
} 2 łyżeczki oleju lnianego lub oliwy z oliwek
} 4-5 daktyli zalanych wrzątkiem
} 1 banan
} łyżeczka młodego jęczmienia lub matchy
} łyżeczka cynamonu
} 200 ml mleka krowiego / ryżowego / sojowego
Zblendować wszystkie składniki po kolei - przechowywać maksymalnie 1 dzień w lodówce, ale najlepiej wypić świeży.
Komentarze
Prześlij komentarz