Monte z kaszy jaglanej
W czasie pandemii człowiek szuka różnych sposobów na to, aby trochę osłodzić sobie życie w zamknięciu. Jak zrobić szybki deser z niczego? Jeśli masz kaszę jaglaną i mleczko kokosowe, musisz spróbować mojej propozycji na jaglane monte!
} mleko kokosowe - 1/4 puszki 400-mililitrowej
} 1 łyżka kakao
} 1 łyżeczka miodu
1. Zagotuj kaszę jaglaną, poczekaj aż ostygnie.
2. Przełóż kaszę do blendera, dolej wymieszane mleko kokosowe i miód.
3. Blenduj na gładką masę po czym przełóż połowę do salaterek.
4. Do pozostałej masy dosyp łyżkę kakao, zblenduj i przelej do salaterek.
Smacznego!
SKŁADNIKI
} jasza jaglana - szklanka lub mniej, wg uznania} mleko kokosowe - 1/4 puszki 400-mililitrowej
} 1 łyżka kakao
} 1 łyżeczka miodu
1. Zagotuj kaszę jaglaną, poczekaj aż ostygnie.
2. Przełóż kaszę do blendera, dolej wymieszane mleko kokosowe i miód.
3. Blenduj na gładką masę po czym przełóż połowę do salaterek.
4. Do pozostałej masy dosyp łyżkę kakao, zblenduj i przelej do salaterek.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz