Sernik z 2 serków Bieluch
Składniki:
} 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
} 60 g masła
} 2 serki Bieluch naturalne
} 2 jajka
} 5 łyżek ksylitolu/cukru
} 1/5 cytryny
} 3 łyżki mąki ziemniaczanej
1. Połącz mąkę z 1 jajkiem, masłem i 2 łyżkami cukru. Wymieszaj i zgnieć.
2. Uformuj kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
3. Wymieszaj serki z 1 jajkiem, wyciśniętym z połówki cytryny sokiem, 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki ziemniaczanej.
4. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i ułóż w formie. Wlać na nią masę serową.
4. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40 min.
} 1 szklanka mąki pełnoziarnistej
} 60 g masła
} 2 serki Bieluch naturalne
} 2 jajka
} 5 łyżek ksylitolu/cukru
} 1/5 cytryny
} 3 łyżki mąki ziemniaczanej
1. Połącz mąkę z 1 jajkiem, masłem i 2 łyżkami cukru. Wymieszaj i zgnieć.
2. Uformuj kulkę i włóż na pół godziny do lodówki.
3. Wymieszaj serki z 1 jajkiem, wyciśniętym z połówki cytryny sokiem, 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki ziemniaczanej.
4. Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj i ułóż w formie. Wlać na nią masę serową.
4. Piecz w 180 stopniach przez ok. 40 min.
Rozmiar formy do pieczenia?
OdpowiedzUsuń30x20 cm
UsuńCzy można podpiec sam spod przed nałożeniem sera?
OdpowiedzUsuńNie próbowałam, zwykle wyznaję zasadę, że im prościej tym lepiej;)
Usuń