Faszerowane pieczarki


 

Składniki:

} 8 większych pieczarek

} 3 ząbki czosnku

} 2 jajka

} łyżeczka musztardy

} łyżka bułki tartej

} łyżeczka poszatkowanego szczypiorku i natki pietruszki.


1. Ugotuj na twardo 2 jajka (10 min od zagotowania wody).

2. Pieczarki dokładnie umyj i... wyrwij im nóżki;)

3. Pokrój nóżki w drobne kosteczki, podobnie czosnek i podsmaż na łyżce oleju.

3. Obierz jajka, pokrój w drobną kostkę i wsyp do miseczki, dodaj usmażone trzonki pieczarek i czosnek oraz posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie z łyżeczką musztardy.

4. Nałóż farsz na kapelusze - dość obficie go na nich ułóż i posyp bułką tartą. Możesz wcześniej ułożyć cienki plasterek masła na szczyt farszu, dzięki temu bułka tarta ladnie się sklei.

5. Piecz 30 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.

Pieczarki faszerowane świetnie pasują do rukoli polanej oliwą bazyliową.


Smacznego!



Komentarze

Popularne posty