Zero waste: Zamiast ziemniaków - ugotowana pietruszka
Kiedy zostaną Ci niewykorzystane warzywa z bulionu - zrób z nich użytek :) Po gotowaniu żurku została mi marchewka, którą wykorzystałam do tradycyjnej sałatki jarzynowej, natomiast pietruszkę podałam zamiast ziemniaków - do mięska. Wyszła naprawdę rewelacyjnie! I bardzo w duchu zero waste :)
SKŁADNIKI
} 3 lub 4 ugotowane pietruszki
} pół papryczki chilli
} olej rzepakowy
} opcjonalnie 2-3 łyżeczki bułki tartej
1. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju.
2. Pokrój chilli w plastry i wrzuć na patelnię.
3. Pietruszkę pokrój w kosteczkę i smaż 7-10 minut na patelni z chilli. Przełóż na talerz.
4. Opcjonalnie: Wlej 1,5 łyżki oliwy na tę samą, pustą patelnię i wsyp bułkę tartą. Mieszaj na patelni z 1,5 minuty i przełóż z powrotem pietruszkę, wymieszaj z bulką, wyłącz gaz.
Daj znać w komentarzu, jak smakuje!
SKŁADNIKI
} 3 lub 4 ugotowane pietruszki
} pół papryczki chilli
} olej rzepakowy
} opcjonalnie 2-3 łyżeczki bułki tartej
1. Na patelni rozgrzej 2 łyżeczki oleju.
2. Pokrój chilli w plastry i wrzuć na patelnię.
3. Pietruszkę pokrój w kosteczkę i smaż 7-10 minut na patelni z chilli. Przełóż na talerz.
4. Opcjonalnie: Wlej 1,5 łyżki oliwy na tę samą, pustą patelnię i wsyp bułkę tartą. Mieszaj na patelni z 1,5 minuty i przełóż z powrotem pietruszkę, wymieszaj z bulką, wyłącz gaz.
Daj znać w komentarzu, jak smakuje!
Komentarze
Prześlij komentarz