Leczo wege

Świetna, jednogarnkowa potrawa, która świetnie sprawdza się z grzankami lub kaszą. Doskonała na obiad czy kolację.

SKŁADNIKI
} przecier pomidorowy / pasata pomidorowa (200 ml)
} 2 kolorowe papryki
} cukinia
} 2 cebule
} papryczka chilli
} 5-6 pieczarek
} kilka ząbków czosnku
} pieprz


1. Pokrój paprykę, cukinię, cebulę, chilli w kostkę, pieczarki w plasterki.
2. Do garnka wlej trochę oleju i podsmaż cebulę i czosnek przez chwilę, dorzuć pieczarki i smaż, aż zmmiejszą swoją objętość.
3. Dorzuć paprykę, chilli, potem cukinię do garnka, dopraw pieprzem, smaż chwilę i zalej pasatą pomidorową. 
4. Gotuj 20-30 min na małym ogniu, pod przykryciem. 
5. Podawaj na ciepło z chlebem lub kaszą.


Komentarze

Popularne posty