Dalgona coffee - kawa w stylu slow
Dalgona coffee to doskonała propozycja na sobotnie lenistwo przy książce czy plotkach. Świetnie sprawdza się w roli energetycznego deseru. A jest o tyle świetnym rozwiązaniem, że robi się ją w 5 minut! Kto chce spróbować tego specjału? :)
SKŁADNIKI
} 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (użyłam starej, dobrej neski;)
} 2 łyżki ciepłej / wrzącej wody
} 1,5 łyżki erytrolu / ksylitolu lub innego słodzidła ala cukier
} pół szklanki mleka
} kostki lodu wg uznania
1. Do misy blendera wsyp kawę, erytrol czy inne słodzidło i wodę, wymieszaj po czym blenduj 4 minuty, aż z płynu wyjdzie gęsty krem w kolorze krówkowym.
2. Do szklanki wlej mleko, wsyp kostki lodu i wyłóż kawowy krem na wierzch.
3. Konsumuj z ulubioną kaiążką ;)
SKŁADNIKI
} 2 łyżki kawy rozpuszczalnej (użyłam starej, dobrej neski;)
} 2 łyżki ciepłej / wrzącej wody
} 1,5 łyżki erytrolu / ksylitolu lub innego słodzidła ala cukier
} pół szklanki mleka
} kostki lodu wg uznania
1. Do misy blendera wsyp kawę, erytrol czy inne słodzidło i wodę, wymieszaj po czym blenduj 4 minuty, aż z płynu wyjdzie gęsty krem w kolorze krówkowym.
2. Do szklanki wlej mleko, wsyp kostki lodu i wyłóż kawowy krem na wierzch.
3. Konsumuj z ulubioną kaiążką ;)
Komentarze
Prześlij komentarz