Kokosowa napoleonka z kaszy jaglanej
W czasie pandemii koronawirusa, warto nadrobić kuchenne zaległości :) Przedstawiam Wam mój popisowy numer na błyskawiczną przekąskę, a nawet deser!
SKŁADNIKI
} szklanka kaszy jaglanej
} 2,5 szklanki mleka
} 4 łyżki ksylitolu/erytrolu
} 4 łyżki wiórków kokosowych
} 32 herbatniki
1. Opłucz kaszę zimną wodą i gotuj przez 15 min w mleku (1 szklankę kaszy w 2 szklankach mleka).
2. Poczekaj chwilę, aż ostygnie - w międzyczasie przygotuj herbatniki. Rozłóż je płasko na brytfance.
3. Zblenduj kaszę z 0,5 szklanki mleka i słodzidłem. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj.
4. Wyłóż masę na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników.
Smacznego! Czekam na komentarze, jak smakuje :)
SKŁADNIKI
} szklanka kaszy jaglanej
} 2,5 szklanki mleka
} 4 łyżki ksylitolu/erytrolu
} 4 łyżki wiórków kokosowych
} 32 herbatniki
1. Opłucz kaszę zimną wodą i gotuj przez 15 min w mleku (1 szklankę kaszy w 2 szklankach mleka).
2. Poczekaj chwilę, aż ostygnie - w międzyczasie przygotuj herbatniki. Rozłóż je płasko na brytfance.
3. Zblenduj kaszę z 0,5 szklanki mleka i słodzidłem. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj.
4. Wyłóż masę na herbatniki i przykryj kolejną warstwą herbatników.
Smacznego! Czekam na komentarze, jak smakuje :)
Komentarze
Prześlij komentarz