Jabłkowe muffinki z płatków owsianych i nasion chia
Pomysł na zaoszczędzenie sobie kilku minut przed pracą! Zamiast szykować śniadanie, przygotuj te muffinki dzień wcześniej, a będziesz mieć więcej czasu na spokojną kawę.
SKŁADNIKI
} 2 średniej wielkości jabłka
} 1 jajko
} szklanka płatków owsianych górskich
} 1,5 szklanki mleka lub wody
} 1,5 łyżki cynamonu
} 2 łyżki nasion chia
} łyżka miodu (opcjonalnie)
} płatki migdałów, niezmielone siemię lniane (opcjonalnie)
1. Wsyp płatki i nasiona do garnka, dodaj nasion chia i mleka/wody.
2. Pokrój jabłka w drobną kostkę i dodaj do garnka, wsyp cynamon, wlej jajko i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj miód i migdały.
3. Wlej masę do papilotek, posyp każdą muffinkę migdałami i siemieniem, a następnie wstaw blachę do nagrzanego na 180 stopni piekarnika.
4. Piecz przez 40 minut.
SKŁADNIKI
} 2 średniej wielkości jabłka
} 1 jajko
} szklanka płatków owsianych górskich
} 1,5 szklanki mleka lub wody
} 1,5 łyżki cynamonu
} 2 łyżki nasion chia
} łyżka miodu (opcjonalnie)
} płatki migdałów, niezmielone siemię lniane (opcjonalnie)
1. Wsyp płatki i nasiona do garnka, dodaj nasion chia i mleka/wody.
2. Pokrój jabłka w drobną kostkę i dodaj do garnka, wsyp cynamon, wlej jajko i wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj miód i migdały.
3. Wlej masę do papilotek, posyp każdą muffinkę migdałami i siemieniem, a następnie wstaw blachę do nagrzanego na 180 stopni piekarnika.
4. Piecz przez 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz