Chlebek bananowo-cynamonowy
Łatwy przepis na puszysty chlebek znaleziony na jednym z instagramowych postów, nieco zmodyfikowany na mój sposób :)
SKŁADNIKI
} 3 banany
} gruszka lub dodatkowy banan
} 4 jajka
} szklanka mąki
} łyżeczka proszku do pieczenia
} 2 łyżeczki cynamonu
} pół łyżeczki imbiru
} 2 łyżki ksylitolu
1. Blendujemy banany i gruszkę.
2. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
3. Ubijamy białko z cukrem, cynamonem, imbirem.
4. Żółtko ląduje w bananach, mieszamy owocową masę.
5. Do owoców dosypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką.
6. Dodajemy masę białkową i delikatnie mieszamy.
7. Pieczemy 40-45 min w temperaturze 180 stopni.
SKŁADNIKI
} 3 banany
} gruszka lub dodatkowy banan
} 4 jajka
} szklanka mąki
} łyżeczka proszku do pieczenia
} 2 łyżeczki cynamonu
} pół łyżeczki imbiru
} 2 łyżki ksylitolu
1. Blendujemy banany i gruszkę.
2. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
3. Ubijamy białko z cukrem, cynamonem, imbirem.
4. Żółtko ląduje w bananach, mieszamy owocową masę.
5. Do owoców dosypujemy mąkę z proszkiem i mieszamy łyżką.
6. Dodajemy masę białkową i delikatnie mieszamy.
7. Pieczemy 40-45 min w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz