Cukinia w cieście
Czas na kolejny przepis z cukinią w roli głównej - doskonałą przekąskę na wieczór. Talarki cukinii w cieście z aromatem czosnku i ziół. Brzmi nieźle? To zapraszam niżej! :)
SKŁADNIKI
} 1 cukinia
} pół szklanki mąki razowej
} 1 jajko
} pół szklanki mleka
} przyprawy (mielone): czosnek, oregano, papryka
1. Pokrój cukinię na talarki. Nie musisz jej obierać.
2. W miseczce rozbełtaj jajko z mąką, mlekiem i przyprawami.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rozłóż papier do pieczenia na blachę.
3. Mocz każdy talarek w miseczce i kładź osobno na blasze. Pamiętaj o zachowaniu odstępów, żeby talarki się nie sklejały.
4. Piecz ok. 15-20 minut, aż talarki się zarumienią.
SKŁADNIKI
} 1 cukinia
} pół szklanki mąki razowej
} 1 jajko
} pół szklanki mleka
} przyprawy (mielone): czosnek, oregano, papryka
1. Pokrój cukinię na talarki. Nie musisz jej obierać.
2. W miseczce rozbełtaj jajko z mąką, mlekiem i przyprawami.
3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, rozłóż papier do pieczenia na blachę.
3. Mocz każdy talarek w miseczce i kładź osobno na blasze. Pamiętaj o zachowaniu odstępów, żeby talarki się nie sklejały.
4. Piecz ok. 15-20 minut, aż talarki się zarumienią.
Komentarze
Prześlij komentarz