Placuszki bananowe
Jedynym posiłkiem podczas dnia, który uwielbiam celebrować bez wyrzutów sumienia, jest śniadanie. Pokażę Ci dziś przepis na pyszne placuszki, które upiekłam parę dni temu dla mojej rodziny. Zawsze bardzo wiarygodny jest tekst "testowane na najbliższych" i tu mogę z pełną stanowczością to potwierdzić - wszystkim placki bardzo smakowały. W tym daniu w zasadzie najlepsze jest to, że nie wymagają szczególnej wprawy kulinarnej. :)
} 5 jajek M lub 4 L
} łyżeczka cynamonu
} 2 łyżki płatków owsianych górskich
} łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia
} wiórki kokosowe, migdały do dekoracji
1. Zblenduj banany, wymieszaj dokładnie z jajkami, cynamonem i płatkami owsianymi.
2. Zagrzej olej na patelni.
3. Wykładaj łyżką po małych kleksach ciasta, podsmażając na małym ogniu ok. 2 minut z każdej strony.
Placuszków powinno wyjść z 12-15 sztuk.
Składniki na 1 porcję:
1 banan, 1 jajko, 1,5 łyżki płatków owsianych lub zmielonych otrębów, szczypta cynamonu.
SKŁADNIKI (dla 4 osób):
} 4 banany} 5 jajek M lub 4 L
} łyżeczka cynamonu
} 2 łyżki płatków owsianych górskich
} łyżeczka oleju rzepakowego do smażenia
} wiórki kokosowe, migdały do dekoracji
1. Zblenduj banany, wymieszaj dokładnie z jajkami, cynamonem i płatkami owsianymi.
2. Zagrzej olej na patelni.
3. Wykładaj łyżką po małych kleksach ciasta, podsmażając na małym ogniu ok. 2 minut z każdej strony.
Placuszków powinno wyjść z 12-15 sztuk.
Składniki na 1 porcję:
1 banan, 1 jajko, 1,5 łyżki płatków owsianych lub zmielonych otrębów, szczypta cynamonu.
Komentarze
Prześlij komentarz