Batony na waflach ryżowych
SKŁADNIKI
} 35 daktyli
} 4 łyżki masła orzechowego (polecam firmy NaturAvena, bo nie zawiera soli czy cukru, tylko w 100% składa się z orzechów ziemnych)
} tabliczka gorzkiej czekolady
} 3/4 szklanki mleka
} opakowanie wafli ryżowych naturalnych bez soli czy cukru
} garść orzeszków ziemnych niesolonych
1. Namocz daktyle w gorącej wodzie przez 15 min;
2. Odsącz daktyle (nie wylewaj wody), zblenduj je z z masłem orzechowym. Dodaj wodę po daktylach, jeśli masa będzie za rzadka;
3. Posmaruj wafle masą.
4. Wsyp do garnuszka czekoladę połamaną na kawałki, gotuj mieszając, na małym ogniu wraz z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej masy;
5. Polej wafle czekoladą, rozsmaruj ją i posyp orzechami.
Smacznego!
} 35 daktyli
} 4 łyżki masła orzechowego (polecam firmy NaturAvena, bo nie zawiera soli czy cukru, tylko w 100% składa się z orzechów ziemnych)
} tabliczka gorzkiej czekolady
} 3/4 szklanki mleka
} opakowanie wafli ryżowych naturalnych bez soli czy cukru
} garść orzeszków ziemnych niesolonych
1. Namocz daktyle w gorącej wodzie przez 15 min;
2. Odsącz daktyle (nie wylewaj wody), zblenduj je z z masłem orzechowym. Dodaj wodę po daktylach, jeśli masa będzie za rzadka;
3. Posmaruj wafle masą.
4. Wsyp do garnuszka czekoladę połamaną na kawałki, gotuj mieszając, na małym ogniu wraz z mlekiem, aż do uzyskania gładkiej masy;
5. Polej wafle czekoladą, rozsmaruj ją i posyp orzechami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz