Makaron z łososiem i pieczarkami
Dziś polecę przepis, który zrobiłam na 20 minut przed wyjściem do pracy. Ponieważ nie przepadam za kuchnią barkową czy kanapkową, która jest zwykle oferowana w biurach, codziennie staram się szykować potrawę na lunch samodzielnie. Oto błyskawiczny przepis na smaczną potrawę do pracy!
SKŁADNIKI
} pieczarki - około 15 dorodnych sztuk;
} łosoś wędzony 100 g, np. Firmy Suempol;
} szklanka makaronu - najlepiej świderków;
} puszka mleka kokosowego;
} przyprawy: curry, pieprz kolorowy, czosnek, pieprz ziołowy, koperek;
1. Makaron ugotuj, odcedź.
2. W międzyczasie pokrój pieczarki w kostkę i ułóż na rozgrzaną patelnię z kroplą oleju z pestek winogron.
3. Usmaż grzyby aż staną się miękkie (ok.10-12 min pod przykryciem).
4. Dodaj mleko kokosowe, pokrojonego w kostkę wędzonego łososia.
5. Posyp przyprawami wedle uznania, wymieszaj, dorzuć makaron i chwilę smaż wszystko razem, mieszając.
6. Zapakuj do szczelnego pudełka - lunchbox gotowy! :)
2. W międzyczasie pokrój pieczarki w kostkę i ułóż na rozgrzaną patelnię z kroplą oleju z pestek winogron.
3. Usmaż grzyby aż staną się miękkie (ok.10-12 min pod przykryciem).
4. Dodaj mleko kokosowe, pokrojonego w kostkę wędzonego łososia.
5. Posyp przyprawami wedle uznania, wymieszaj, dorzuć makaron i chwilę smaż wszystko razem, mieszając.
6. Zapakuj do szczelnego pudełka - lunchbox gotowy! :)
Komentarze
Prześlij komentarz