Makaron z łososiem i pieczarkami

Dziś polecę przepis, który zrobiłam na 20 minut przed wyjściem do pracy. Ponieważ nie przepadam za kuchnią barkową czy kanapkową, która jest zwykle oferowana w biurach, codziennie staram się szykować potrawę na lunch samodzielnie. Oto błyskawiczny przepis na smaczną potrawę do pracy!



SKŁADNIKI

} pieczarki - około 15 dorodnych sztuk;
} łosoś wędzony 100 g, np. Firmy Suempol;
} szklanka makaronu - najlepiej świderków;
} puszka mleka kokosowego;
} przyprawy: curry, pieprz kolorowy, czosnek, pieprz ziołowy, koperek;


1. Makaron ugotuj, odcedź. 
2. W międzyczasie pokrój pieczarki w kostkę i ułóż na rozgrzaną patelnię z kroplą oleju z pestek winogron. 
3. Usmaż grzyby aż staną się miękkie (ok.10-12 min pod przykryciem). 
4. Dodaj mleko kokosowe, pokrojonego w kostkę wędzonego łososia. 
5. Posyp przyprawami wedle uznania, wymieszaj, dorzuć makaron i chwilę smaż wszystko razem, mieszając. 
6. Zapakuj do szczelnego pudełka - lunchbox gotowy! :)

Komentarze

Popularne posty