Muffinki z suszonymi pomidorami i fetą

Dziś polecam przepis, który powstał z chęci wypróbowania czegoś nowego. Muffinki wytrawne? No właśnie! Nadadzą się idealnie jako przekąska na mały głód lub poczęstunek na imprezie.



SKŁADNIKI

} 1 szklanka mąki owsianej;
} 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
} 2 jajka;
} pół szklanki mleka;
} ok. 6 sztuk suszonych pomidorów;
} ok. 100 g fety;
} 4 plasterki szynki wędzonej;
} pół szklanki oliwy z oliwek;
} pieprz, sól himalajska, czarnuszka;


1. Ustaw piekarnik na 180 stopni.
2. Mąkę zmieszaj z proszkiem i przyprawami. 
3. W osobnej misce wymieszaj mleko z jajkami i oliwą. 
4. Połącz zawartość obu misek. Dodaj pokrojoną w kostkę szynkę, suszone pomidory oraz fetę.
5. Gładką masę nakładaj łyżką do papilotek do połowy wysokości. 
6. Piecz przez 25-30 minut.

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty