Muffinki z amaretto i jagodami goji
Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz nic pod ręką? Prosty przepis w 20 min na pewno zaspokoi Twoją ochotę na małe conieco ;)
SKŁADNIKI
} 1 szklanka mąki żytniej
} 1 szklanka mąki owsianej
} 1 szklanka mleka
} pół szklanki brązowego cukru nierafinowanego/ksylitolu
} 3 łyżki amaretto
} 1/3 szklanki rozpuszczonego masła
} 2 garście jagód goji
} garść orzechów do dekoracji
} łyżeczka sody oczyszczonej
} szczypta soli
1. Mąkę żytnią i owsianą wymieszaj z sodą, cukrem, jagodami i solą.
2. Dodaj mleko z amaretto.
3. Zmiksuj wszystko dokładnie blenderem i rozłóż masę do papilotek do połowy wysokości.
4. Przyprósz orzechami wedle uznania.
5. Piecz 15-20 minut w 200 stopniach.
SKŁADNIKI
} 1 szklanka mąki żytniej
} 1 szklanka mąki owsianej
} 1 szklanka mleka
} pół szklanki brązowego cukru nierafinowanego/ksylitolu
} 3 łyżki amaretto
} 1/3 szklanki rozpuszczonego masła
} 2 garście jagód goji
} garść orzechów do dekoracji
} łyżeczka sody oczyszczonej
} szczypta soli
1. Mąkę żytnią i owsianą wymieszaj z sodą, cukrem, jagodami i solą.
2. Dodaj mleko z amaretto.
3. Zmiksuj wszystko dokładnie blenderem i rozłóż masę do papilotek do połowy wysokości.
4. Przyprósz orzechami wedle uznania.
5. Piecz 15-20 minut w 200 stopniach.
Komentarze
Prześlij komentarz