Zapiekanka z ziemniakami i kiełbasą
Przepis na zapiekankę... z ziemniaków i kiełbasy. Coś idealnego na przekąskę po imprezie. :)
} garść ziemniaków
} kiełbasa krakowska
} 2 cebule
} 2 ząbki czosnku
} 150 g kefiru
} 250 g mleka 2%
} zioła prowansalskie, pieprz ziołowy, papryka słodka
} 1 jajko
} 250 g startego sera mozzarella
1. Ziemniaki obrać, ugotować w parowarze przez ok. 20 min.
2. Pokroić cebulę, kiełbasę i czosnek w kostkę, usmażyć wszystko na patelni, zaczynając od cebuli, po ok. 7 min dodając kiełbasę.
3. Zmieszać w misce kefir, mleko, przyprawy i jajko.
2. Pokroić cebulę, kiełbasę i czosnek w kostkę, usmażyć wszystko na patelni, zaczynając od cebuli, po ok. 7 min dodając kiełbasę.
3. Zmieszać w misce kefir, mleko, przyprawy i jajko.
4. Na brytfance rozłożyć papier do pieczenia. Ułożyć równo ziemniaki, położyć na nich kiełbasę z cebulą. Rozlać równomiernie masę z kefirem i mlekiem, a następnie przyprószyć wszystko mozzarellą.
5. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 20-30 min.
Koniecznie dajcie znać, jak smakowało!
Niestety, nie udało się zrobić zdjęcia - zapiekanka zniknęła błyskawicznie... Zamiast tego obrazek, który wpadł mi ostatnio w oko. Miłego gotowania! ;)
Koniecznie dajcie znać, jak smakowało!
Niestety, nie udało się zrobić zdjęcia - zapiekanka zniknęła błyskawicznie... Zamiast tego obrazek, który wpadł mi ostatnio w oko. Miłego gotowania! ;)
źródło zdjęcia |
Komentarze
Prześlij komentarz