Co na obiad?
2 w 1! Czemu by nie połączyć całego obiadu... w 1 kotlet? Surówka z węglowodanami, która... przypomina białko? Właśnie tak! Mowa o kotletach z kaszy jaglanej i brokułów. Przepis jest banalnie prosty a samo wykonanie trwa raptem paręnaście minut. :)
SKŁADNIKI
} 1 brokuł
} 3/4 szklanki kaszy perłowej
} 2 ząbki czosnku
} pieprz ziołowy
} olej z pestek winogron
1. Brokuł pokrój wzdłuż różyczek, ugotuj na parze przez 15-20 min.
2. Ugotuj też kaszę.
3. Wrzuć ugotowane składniki do blendera i zmiksuj ze zmielonym czosnkiem. Dodaj pieprz do smaku.
4. Rozgrzej patelnię i smaż na oleju uformowaną w kształt kotletów masę aż skórka będzie trochę chrupiąca.
Najlepiej smakuje w towarzystwie pomidora i mozzarellą!
SKŁADNIKI
} 1 brokuł
} 3/4 szklanki kaszy perłowej
} 2 ząbki czosnku
} pieprz ziołowy
} olej z pestek winogron
1. Brokuł pokrój wzdłuż różyczek, ugotuj na parze przez 15-20 min.
2. Ugotuj też kaszę.
3. Wrzuć ugotowane składniki do blendera i zmiksuj ze zmielonym czosnkiem. Dodaj pieprz do smaku.
4. Rozgrzej patelnię i smaż na oleju uformowaną w kształt kotletów masę aż skórka będzie trochę chrupiąca.
Najlepiej smakuje w towarzystwie pomidora i mozzarellą!
Komentarze
Prześlij komentarz