Tabliczka gorzkiej czekolady domowej produkcji
Z okazji tłustego czwartku trzeba pozwolić sobie na pewne ustępstwa! Można to jednak zrobić w bardziej rozsądny (i równie smaczny) sposób! Polecam czekoladę domowego wyrobu, którą robi się błyskawicznie. Chodźcie po przepis!
SKŁADNIKI
} pół szklanki mleka kokosowego
} 1/4 szklanki kakao
} 2 łyżeczki syropu z agawy
} wg uznania orzechy/wiórki kokosowe/cynamon czy inne ulubione składniki
1. Mleko, kakao, syrop wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej konsystencji po czym przelej do rondelka i zagotujemy chwilę uważając, aby masa się nie przypaliła.
2. Na koniec dodaj ulubiony składnik (bakalie, wiórki kokosowe itd.), chwilę zamieszaj i zdejmij z ognia.
3. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do zamrażalki. Można też wlać ostrożnie do torby do mrożenia i położyć na płasko :)
4. Po ok. dwóch godzinach czekolada powinna być gotowa!
SKŁADNIKI
} pół szklanki mleka kokosowego
} 1/4 szklanki kakao
} 2 łyżeczki syropu z agawy
} wg uznania orzechy/wiórki kokosowe/cynamon czy inne ulubione składniki
1. Mleko, kakao, syrop wymieszaj w misce do uzyskania jednolitej konsystencji po czym przelej do rondelka i zagotujemy chwilę uważając, aby masa się nie przypaliła.
2. Na koniec dodaj ulubiony składnik (bakalie, wiórki kokosowe itd.), chwilę zamieszaj i zdejmij z ognia.
3. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do zamrażalki. Można też wlać ostrożnie do torby do mrożenia i położyć na płasko :)
4. Po ok. dwóch godzinach czekolada powinna być gotowa!
Daj znać, które składniki dodałaś/eś i jak Ci wyszło!
Komentarze
Prześlij komentarz