Dorsz pieczony w szpinaku
Pieczony dorsz, zapraszam na przepis dla prawdziwych popeye'ów! ;)
SKŁADNIKI
} 3 filety z dorsza
} miska szpinaku
} 200 ml jogurtu naturalnego
} 2 jajka
} przyprawa do ryb
} pieprz
1. Filety ułożyć na brytfance, natrzeć przyprawami.
2. Zblanszować szpinak, przykryć nim filety.
3. W misce wymieszać jajka z jogurtem, dodać pieprzu, po czym gotową masę wylać na szpinak z dorszem.
4. Piec 20-30 min w temperaturze 180 stopni.
} 3 filety z dorsza
} miska szpinaku
} 200 ml jogurtu naturalnego
} 2 jajka
} przyprawa do ryb
} pieprz
1. Filety ułożyć na brytfance, natrzeć przyprawami.
2. Zblanszować szpinak, przykryć nim filety.
3. W misce wymieszać jajka z jogurtem, dodać pieprzu, po czym gotową masę wylać na szpinak z dorszem.
4. Piec 20-30 min w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz