Tarta z grzybami
Bardzo szybki przepis na nieco bardziej kaloryczne danie. Tarta z pieczarkami.
} opakowanie pieczarek
} cebula
} śmietana 18% 180 ml
} 2 jajka
} ciasto francuskie
} serek naturalny typu almette
} pieprz
} sól
1. Obierz i pokrój na drobno cebulę. Potem pieczarki. Podduś na patelni aż zniknie woda, co chwilę mieszając. Dodaj czosnek, pokrojony w plasterki. Następnie dopraw pieprzem i wszystko wymieszaj.
2. Wyłóż ciasto do brytfanki. Posmaruj serkiem naturalnym. Następnie wyłóż na wszystko usmażone pieczarki.
3. W małym garnku wymieszaj śmietanę z 2 jajkami. Dodaj pieprz, sól i poszatkowaną natkę pietruszki.
4. Wylej masę śmietanową na pieczarki. Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 st. i piecz przez 30-35 min.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz