Tarta z grzybami




 Bardzo szybki przepis na nieco bardziej kaloryczne danie. Tarta z pieczarkami.


} opakowanie pieczarek

} cebula

} śmietana 18% 180 ml

} 2 jajka

} ciasto francuskie

} serek naturalny typu almette

} pieprz

} sól


1. Obierz i pokrój na drobno cebulę. Potem pieczarki. Podduś na patelni aż zniknie woda, co chwilę mieszając. Dodaj czosnek, pokrojony w plasterki. Następnie dopraw pieprzem i wszystko wymieszaj.

2. Wyłóż ciasto do brytfanki. Posmaruj serkiem naturalnym. Następnie wyłóż na wszystko usmażone pieczarki.

3. W małym garnku wymieszaj śmietanę z 2 jajkami. Dodaj pieprz, sól i poszatkowaną natkę pietruszki.

4. Wylej masę śmietanową na pieczarki. Włóż do piekarnika nagrzanego na 200 st. i piecz przez 30-35 min.

Smacznego!


Komentarze

Popularne posty